От 1-ви до 16-ти октомври включително, без съботните и неделните дни, Национална компания "Железопътна инфраструктура" ще извършва ремонтни дейности в участъка между Хан Аспарух и Нова Загора.

Заради това ще бъдат променени разписанията и маршрутите на някои влакове.

През периода ще бъде променен частично маршрутът на бързия влак № 8614/8660 от Варна и Бургас за София, който заминава от Варна в 09:15 ч. и съответно от Бургас в 10:40 ч.

По време на ремонтните дейности, влакът ще се движи до гара Зимница по обичайното си разписание и маршрут.

Между Зимница и Стара Загора бързия влак ще бъде отклонен през Сливен и Тулово, вместо да се движи по обичайното си трасе през Ямбол и Нова Загора.

След Стара Загора влакът ще продължава пътя си по редовния си маршрут, но с променено разписание и ще пристига в София в 19:30 ч., вместо по нормалния си график в 18:32 ч.

Поради тази промяна в разписанието, този влак няма да прави обичайната си връзка със следните три други влака- пътническият влак № 19223 от Пловдив за Асеновград, който заминава от гара Пловдив в 16:30 ч.;бързият влак № 7631 от София за Лом, който потегля в 19:00 ч. от Централна гара София; и международният бърз влак № 382 от София през Киев за Москва, който тръгва от Централна гара София в 19:30 ч.

Бързият влак от Варна и Бургас за София между Зимница и Стара Загора ще бъде отклонен през Сливен и Тулово, вместо да се движи през Ямбол и Нова Загора.

За удобство на пътниците, които пътуват до гари, разположени по обичайното трасе на влака, "Български държавни железници" ЕАД ще пуснат допълнителен бърз влак № 8690 от Зимница до Нова Загора, който ще потегля от Зимница в 12:30 ч. и ще пристига в Нова Загора в 13:23 ч. За пътниците от този влак са осигурени автобуси между Нова Загора и Стара Загора.

През периода на ремонтните дейности със съкратен маршрут ще се движи пътническият влак № 80233 от Стара Загора за Ямбол.

Този влак ще пътува само между Нова Загора и Ямбол, като от Нова Загора ще потегля в 13:35 ч. вместо в обичайния си час 13:20 ч. и съответно ще пристига в Ямбол 15 минути по-късно от обичайния си график - т.е. в 14:23 ч. вместо в 14:08ч.

За пътниците от Стара Загора за този влак е осигурен автобусен превоз до Нова Загора.