Стойчо СтоиловСъстоянието на простреляния миналата седмица капитан на футболния тим "Литекс" Стойчо Стоилов е относително стабилно, но все още съществува риск за живота му. Това съобщи институт "Пирогов" д-р Спас Спасков.

По думите на Спасков Стоилов все още е на апаратно дишане. Той е със засегнат бял и черен дроб.

Засега не се предвиждат други операции на капитана на "Литекс". Надяваме се състоянието му да се стабилизира, допълни д-р Спасков.

Футболистът на "Литекс" беше прострелян със седем куршума на 14 ноември вечерта при скандал след автотранспортно произшествие.

Междувременно стана известно, че благоевградският окръжен съд е постановил мярка за неотклонение "задържане под стража" за Симеон Мечев, който простреля Стоилов. Мечев заяви, че е невинен и че е стрелял при самоотбрана, а неговият адвокат, Красимир Аврамов подчерта, че решението на магистратите ще бъде обжалвано. Според защитника, няма вероятност извършителят да се укрие или да извърши друго престъпление.

Според Наказателния кодекс, наказанието за опит за предумишлено убийство е най-малко 10 години лишаване от свобода. Срещу Мечев е повдигнато такова обвинение. Не познавам Стойчо Стоилов и съжалявам, но действах при самозащита, след като той ме удари, заяви Мечев.