Задържаха двама крадци, единият е бил въоръжен. Сигналът за първото деяние бил подаден в полицията на 13 февруари от служител в магазин за алкохол и цигари. Непознат е нахлул в обекта, като го заплашил с оръжие.

Мъжът е стрелял и избягал в неизвестна посока. По-късно служители на сектор "Грабежи" в СДВР установили и задържали извършителя - 35-годишен пловдивчанин. Той е задържан за срок от 72 часа.

Вторият инцидент е станал на 13 февруари, когато управителка на магазин за дрехи е подала сигнал, след като по време на работа била нападната от непознат, който я напръскал с лютив спрей и опитал да отнеме наличната в касата сума. Не успял, защото сейфът бил заключен и мъжът избягал в неизвестна посока.

По-късно полицейските служители заловили 25-годишен мъж, известен на полицията. В хода на разследването е изяснено, че на 28 февруари мъжът е направил и друг безуспешен опит за грабеж - този път от аптека в ж.к. "Младост". След доклад на материалите в Софийска районна прокуратура той е привлечен като обвиняем и е задържан за 72 часа.