МиГ-21 Във връзка с вчерашната катастрофа на МиГ-21, една от неофициалните информации, цитирана от Дарик Радио е, че майор Анатолий Полянков е опитал да катапултира след повреда в самолета.

В съботната сутрин около жилищния блок на загиналия пилот в кв. “Тракия” в Пловдив са се събрали негови колеги и приятели. Според тях, най-вероятно в самолета е имало повреда, затова майор Полянков е направил опит да катапултира.

От друга страна дългогодишните пилоти, летели на МиГ-21, твърдят, че катапултите на тези самолети действат безотказно. Майор Анатолий Полянков е бил в отлично здравословно състояние, съобщи личният му лекар. Съпругата на пилота е разбрала за инцидента вчера към 15 ч. следобед.

Разбра се също така, че има заповед журналистите да не бъдат допускани дори до сградата на авиобазата в Граф Игнатиево. Командирът на поделението полк. Попов продължава да не отговаря на мобилния си телефон. Според очевидец, край катастрофиралия боен изтребител МиГ-21 е летял още един изтребител.

Съболезнователни телеграми до роднините на загиналия пилот изпратиха министърът на отбраната Николай Свинаров и началникът на Генералния щаб на Българската армия ген. Никола Колев. Припомняме, че малко след катастрофата съболезнования към семейството изпрати и държавния глава Георги Първанов.