арестПет непълнолетни лица, извършвали грабежи над жени в безлюдни варненски улици са задържани при специализирана полицейска проверка, съобщиха от пресцентъра на полицията. Акцията е съгласувана и с районната прокуратура.

От началото на месец септември непълнолетните са извършили 7 документирани грабежа. Те действали под стройна организация и всеки в групата имал определена роля.

Престъпната група практикувала следната схема - проследяват самотно движещи се жени в тихи и безлюдни улици, нападали ги и отнемали насилствено дамски чанти и мобилни апарати. След това веднага унищожават вещите, които биха могли да ги уличат, съобщи Днес+

. Групата от непълнолетни живеела в изоставени постройки във вилната зона на Варна. Нито един от малчуганите не посещавал училище. Най-малките в групата са на 13 и 15 години от Долни Чифлик. Те се водят на отчет в детска педагогическа стая в четвърто РПУ за извършени от тях криминални прояви. Другите три момчета са на 17 години от Долни Чифлик, Каварна и Варна.

На децата е наложена мярка “прокурорско задържане”, а малолетният е настанен в Дом за временно настаняване на малолетни и непълнолетни лица. Работата по случая. Образувано е следствено дело.