РеноТази сутрин в района между Ловеч и Троян е задържан извършителят на двата атентата с мобилни телефони. Това съобщи главният секретар на МВР генерал Бойко Борисов, който откри в Шумен обновената сграда на шуменската полиция.

От пресцентъра на МВР съобщиха за news.bg, че не е ясно дали става въпрос за атентата пред 7 училище, при който загина 39-годишната Христомира Атанасова. Не е известно и дали задържаният е извършител на атентатите или само майстор на взривните устройства.

За празника на полицията служителите на няколко регионални дирекции свършиха хубава работа, каза Борисов. Задържането на престъпника тази сутрин е част от мащабна акция на НСБОП, СДВР и РДВР в Сливен и Ловеч.

Бомбаджията е българин, той е бил следен от месец и при задържането в автомобила му е открита направена от него бомба. Нашата цел беше да задържим престъпника с изготвена от него бомба. Надявам се оттук нататък колегите да приключат следствените мероприятия, за да нямат проблеми със съда и прокуратурата, каза още генерал Борисов.

В момента се извършват процесуални следствени действия и претърсвания по адреси, съобщи Борисов. Той допълни, че на мястото на задържането са пристиганли следователи и прокурори, както и служители на ДОТИ и ДОИ, които ще установят съдържанието на пакета.