Затварят за всички автомобили ГКПП "Капитан Петко войвода-Орменион" заради стачни действия на гръцките фермери. Забраната влезе от 10:30 часа днес, съобщиха от МВР.

През ГКПП "Илинден –Ексохи" от 10 до 15 часа и от 17 до 22 часа поради същата причина няма да бъдат пропускани никакви автомобили.  От 15 до 17 часа през пункта ще преминават само  леки коли, микробуси и  автобуси.

Борисов иска ЕК да се намеси за гръцката блокада

Борисов иска ЕК да се намеси за гръцката блокада

Призова комисията да вземе мерки за нормализиране на трафика

През ГКПП "Кулата – Промахон" от 12 часа започнаха да се пропускат товарни автомобили. Пунктовете на Маказа, Златоград и Ивайловград работят нормално.

Междувременно от българското външно министерство съветват българите в Гърция да избягват и места с масови обществени прояви. Дипломатите ни препоръчват на българите, пътуващи в Гърция, да се съобразяват с пътно-транспортната обстановка и усложненията в трафика.

За ситуацията по-рано днес:

Не пропускат камиони през Кулата-Промахон и Илинден-Ексохи

Не пропускат камиони през Кулата-Промахон и Илинден-Ексохи

ГКПП Маказа, Златоград и Ивайловград работят нормално

Гръцките фермери готвят обсада на Атина днес. За днес е насрочен земеделски митинг, в който ще участват работещи от почти всички сектори. Митинги пред различни министерства са планирали още лекари, адвокати и други свободни професии.

Продължава и фермерската блокада по границите.   От МВнР  твърдят, че не се очаква облекчаване на пътната обстановка и в дните след 12 февруари, когато гръцката столица ще бъде обхваната от нова обща стачка. Очакват се нови блокади на пътища и протести.