Легендарният инвеститор и милиардер наскоро ни посъветва: "Тайната на дългогодишната кариера е да намериш нещо, което обичаш да правиш, нещо, което ще правиш, ако нямаш нужда от парите."

В действителност много от младите хора изпитват трудности да следват съветите на Бъфет и се чувстват неудовлетворени от работата и начина си на живот.

В актуалната си книга "Нещата са това, което правиш от тях" писателят и творчески предприемач Адам Курц пише: "Животът ще ви каже много неща за вас, които не искате да чувате, но когато сте верни на себе си и правите това, което обичате, нищо друго няма значение."

Според Курц има 4 ключови въпроса, които трябва да си зададете, за да разберете какво наистина искате в живота.

Кои сте вие?

Може да ви изглежда лесно да се занимавате с работа, която не ви харесва, но проучванията показват, че стресът и нещастието ще ви нанесат физически и психологически щети.

Вместо да се отдавате изцяло на работата, трябва да насочите поглед вътре в самите вас. "Хората се хвърлят в работата си, за да разсеят от това, което наистина се случва в живота им", казва Курц.

"Научете се да обгрижвате (или поне да приемате) дори и най-тъмните части от вас", съветва писателят.

Каква е вашата истина?

Разсъждавайки кои сте и каква е вашата индивидуална стойност, трябва да сте готови да я приемете и да говорите за нея."Обикновено ние знаем нашата истина, но не желаем да я приемем или да си дадем шанс да мислим обективно за това кои сме ние", казва Курц.

Отричането на собствената ви истина може да се дължи на това, че някой ви е отхвърлил или ви е накарал да изпитвате срам или страх от вашите мисли и чувства.

Най-важното за собственото ви развитие е да приемате преживяното като човекът, който наистина сте. Бъдете напълно откровени със себе си. "Трябва да разберете кои сте и какво е важно за вас. Бъдете господари на самите себе си и тогава работете за собственото си развитие", съветва Курц.

Кои искате да бъдете?

Житейското развитие на двама души няма как да бъде едно и също. Някои четат, гледат лекции, слушат подкасти, намират ментори или комбинират по някакъв начин тези неща.

Други печелят от това, че внимателно контролират енергията си, медитират или изобщо не мислят за това какви искат да бъдат. Някои просто се учат по системата "проба-грешка".

"Помислете за това в кого се надявате да се превърнете, израсвайки. Това желание е толкова важно, колкото и кои сте в момента, за да зададете намерението и да подготвите стъпките, които трябва да предприемете, за да стигнете дотам", обяснява експертът.

Коя е вашата марка?

Преди да изградите вашата собствена марка, първо се заемете с производството. Въпреки че технологията може да улесни постигането на повече с по-малко ресурси, Курц казва, че "понякога просто трябва първо да опитате, а чак след това да се притеснявате".

"Поставянето на етикет върху вас, преди да го спечелите, или да сте сигурни, че е точният, е малко безсмислено", казва той.

След като се вгледате в себе си, за да откриете вашата марка, Курц препоръчва "да използвате силата си" или комбинацията от "история, глас и умения". Така сами ще си помогнете да се развивате и прогресирате и да "правите невероятни неща".