Челси и Барселона завършиха наравно 1:1 в емоционален първи 1/8 финален двубой между двата отбора в Шампионската лига.

От резултата по-доволни трябва да са каталунците, които направиха доста посредствен мач, но все пак успяха да се възползват от единствената си възможност пред вратата на съперника, при която Меси вкара попадение, дебютно за него срещу лондончани.

На другия полюс бяха играчите на Антонио Конте. Противно на очакванията те изглеждаха по-опасният отбор на "Стамфорд Бридж", а освен гола на Вилиан, на два пъти пратиха топката в страничните греди.

Началото на срещата беше много динамично. Макар че липсваха головите положения, двата тима се захапаха в средата на терена, скоростта на атаките беше на високо ниво, а по-опростено действаха домакините.

Челси - Барселона 1:1, Меси счупи каръка срещу лондончани!
на живо

Челси - Барселона 1:1, Меси счупи каръка срещу лондончани!

Време е за голям сблъсък в Шампионската лига

Те първи достигнаха до заплаха към вратата на Марк-Андре тeр Стеген, който изгледа как удар на Еден Азар минава на сантиметри над гредата. 

Постепенно играчите на Барселона пренесоха събитията в половината на лондончани, но изпитваха трудности в намирането на пространства през центъра.

Поради тази причина играчите на Ернестно Валверде заложиха на атаки по крилата. При една от тях Меси намери перфектно Паулиньо в наказателното поле, но ударът на бразилеца с глава не намери очертанията на вратата.

До края на първото полувреме Челси имаше две възможности да открие резултата.

В 33-ата минута Вилиан си осигури добра позиция за стрелба от дъгата пред наказателното поле, но ударът му разтресе страничната греда!

Снимка 341426

Източник: GettyImages

Бразилецът повтори упражението седем минути по-късно, но отново нацели гредата!

Картината през второто полувреме бе идентична на първото - Барса владееше повече топката, докато Челси бе затворил пространствата към вратата на Куртоа, разчитайки на контраатаки чрез бързите Азар и Вилиан.

Този начин на игра на англичаните даде резултат в средата на второто полувреме!

Вилиан получи топката пред дъгата на наказателното поле, последва финт встрани и плътен удар по земя, който попадна в мрежата - 1:0!

Попадението осигури спокойствие на домакините, а те продължиха да приемат привидно играта в собствената си половина, но не допускаха грешки в защита.

Снимка 341425

Източник: GettyImages

Вилиан и Азар имаха шансове да стигнат до положение за гол, но двамата се засуетиха в два случая пред наказателното поле.

За да се стигне до 75-ата минута!

Лошо разиграна топка между защитниците на домакините позволи на Иниеста да овладее в наказателното поле, техничарят пусна към Меси около точката на дузпата, за да може аржентинецът да възстанови паритета, вкарвайки дебютния си гол срещу Челси - 1:1!

До края на срещата нови попадения не паднаха, а резултатът предвещава повече от интересен реванш...

Снимка 341424

Източник: GettyImages