Миналогодишният шампион на Англия - Лестър се класира за за осминафиналите на Шампионската лига, още при първото си участие в най-комерсиалния клубен турнир в Европа.

Възпитаниците на мениджъра Клаудио Раниери имаха нужда от една точка в двубоя си срещу Брюж, за да преодолеят групата, но вместо това записаха солиден успех срещу белгийците, който отдавна напуснаха надпреварата.

Кръг преди края на борбата в групата отборът на Брюж няма спечелена нито една точка.

С голове на Шинджи Оказаки и Риад Марез през първото полувреме и на Хосе Искуердо за Брюж, Лестър си осигури трите точки, а с това и първото място в групата.

"Лисиците" събраха актив от 13 точки след четири победи и едно равенство.

Двубоят на стадион "Кинг Пауър" започна отлично за домакините, които имах нужда от само пет минути, за да вземат преднина в резултата. Кристиан Фуск нахлу по лявото крило и отправи отличен пас в наказателното поле, където от границата на малкия пеналт, Шинджи Оказахи отправи страховит удар в десния горен ъгъл на вратата за 1:0.

В 28-ата минута футболистите на Раниери стигнаха до наказателен удар чрез Марк Олбрайтън, който бе спънат на границата на наказателното поле. Зад топката застана Риад Марез, който не сгреши и покачи на 2:0.

Втората част започна отлично за гостите от Брюж, които успяха да намалят резултата при първата си по-сериозна атака към вратата на Лестър. Хосе Искуердо получи отдясно, напредна много добре, след като пробяга повече от 30 метра и с мощен шут по диагонала изненада стража на домакините. Определено вина за попадението имаше вратаря Целер, който не успя да покрие близкия ъгъл. Попадението за Брюж дойде в 52-ата минута.

Веднага след допуснатия гол, домакините се втурнаха в предни позиция и набързо си спечелиха три поредни корнера, но не успяха да се възползват.

В 62-ата минута Брюж стигна до една от редките си възможности пред вратата на домакините. Антони Лимбомб стигна до добър шанс, но стреля покрай вратата.

В крайна сметка домакините успяха да запазят крехката си преднина и да продължат с блестящото си представяне в Шампионската лига, въпреки трудностите, които "лисиците" изпитват на родната сцена.

В другия мач от групата Копенхаген и Порто не успяха да излъчат победител в двубоя помежду си, а не си отбелязаха и гол, като оставиха интригата за второто място за последния кръг от групата. В момента на втора позиция е тимът на Порто, но разликата с датчаните е само две точки.

В последните си мачове от групата Порто приема Лестър, който вече се класира за осминафиналите, докато Копенхаген се изправя срещу отдавна изпадналия Брюж.