Атлетико (Мадрид) ще трябва да се справи със сензацията Лестър на четвъртфиналите в Шампионската лига.

Двата отбора имат стари сметки за разчистване. През сезон 1961/62 те се срещат в Купата на УЕФА и мадридчани продължават напред след 1:1 в Англия и 2:0 у дома. През 1997 година Атлетико отново слага край на амбициите на Лестър в турнира, този път след две победи (2:1 и 2:0). Така, в две от общо трите си досегашни участия в евротурнирите, Лестър отпада от "лос рохибланкос".

Окончателно: Атлетико (Мадрид) губи Кевин Гамейро за мача с Лестър

Окончателно: Атлетико губи една от звездите си за мача с Лестър

Само 20 минути за французина в днешната тренировка на отбора

Старши- треньорът на домакините Диего Симеоне няма да може да разчита на контузения Кевин Гамейро и това ще даде възможност на Фернандо Торес да започне като титуляр до Антоан Гризман. В средата на терена за испанския тим ще действат Саул, Габи, Коке и Яник Ферейра-Караско, а четиримата бранители пред Ян Облак ще са Хуанфран, Диего Годин, Стефан Савич и Фелипе Луиш.

Наставникът на Лестър Крейг Шекспир ще сглобява състава си без капитана Уес Морган. Мястото на опитния бранител ще заеме Йоан Беналуан, който ще си партнира с Роберт Хут. В предни позиции за английския шампион ще започнат Джейми Варди и Шинджи Оказаки, а най-сериозна подкрепа двамата ще очакват от Риад Марез.

Крейг Шекспир: Загубата от Евертън няма да повлияе на мача с Атлетико

Крейг Шекспир: Загубата от Евертън няма да повлияе на мача с Атлетико

Лестър гостува на "дюшекчиите" в мач от ¼-финалите от Шампионска лига