Българският първенец Лудогорец допусна първото си поражение в тазгодишното издание на Шампионската лига. „Орлите“ се представиха достойно срещу „милионерите“ от ПСЖ, но в крайна сметка бяха надиграни с 1:3. Двубоят на стадион „Васил Левски“ бе изгледан от над 24 000 души.

Моци: Съжалявам за пропуснатата дузпа!

Моци: Съжалявам за пропуснатата дузпа!

„Лудогорец направи един много добър мач“

Срещата се разви по перфектен начин за селекцията на Георги Дерменджиев, която поведе след гол от фаул на Натанаел в 14-ата минута. Класата на съперника им обаче си каза думата и постепенно френският гранд стигна до пълен обрат. До почивката паритетът бе възстановен от Матюиди, а през втората част с две попадения блесна Единсон Кавани.

Снимка 255398

Източник: LAP.bg

Двубоят можеше да се развие по различен начин, ако в 55-ата минута, при резултат 1:2, любимецът на публиката Козмин Моци не бе пропуснал дузпа.

Поражението остави Лудогорец на трето място в група „А“ заради по-добрите показатели на нашия тим от тези на Базел. Лидер е отборът на Арсенал с 4 пункта.

Двубоят започна спокойно. Двата тима не опитваха бързи атаки, предпочитайки грешка на съперника. Футболистите на ПСЖ пък залагаха на агресивна преса в полето на разградския тим.

Лудогорец – Пари Сен Жермен 1:3 (Развой на срещата по минути)

Лудогорец – Пари Сен Жермен 1:3 (Развой на срещата по минути)

"Орлите" бяха близо до изненадата в група "А"

Селекцията на Георги Дерменджиев показа завидно самочувствие и първата опасност пред Ареола не закъсня. В 4-ата минута Върджил Мисиджан демонстрира техника на малък периметър, след което отправи нещо средно между удар и остро подаване. В крайна сметка топката се озова в прегръдката на френския страж. Лудогорец бе на път сам да вкара вълка в кошарата, след като Натанаел допусна груба грешка и това отвори отлична възможност за изстрел на Кавани 60 секунди по-късно. Сантиметри обаче разделиха уругваеца от попадение в мрежата на Владо Стоянов.

Постепенно лудогорци се отърсиха от първоначалния шок и в 11-ата минута организираха своята най-добра атака. Бързо нападение намери Мисиджан непокрит на далечната греда. Холандецът имаше проблеми с поемането на топката, но секунди по-късно коженото кълбо се добра до Марселиньо. Шутът на българския национал обаче мина доста над горната греда!

Снимка 255377

Източник: LAP.bg

Голямата радост на „Васил Левски“ настъпи след точно 14 минути футбол. Натанаел сюрпризира "принцовете" след великолепно изпълнение на пряк свободен удар. Алфонс Ареола бе безпомощен при акуратно пласирания удар от страна на бразилеца. Попадението подлуди скамейката на „орлите“, а най-активен в радостта си бе Игор Пластун.

Съни Дяков: Пропуснатата дузпа реши срещата

Съни Дяков: Пропуснатата дузпа реши срещата

„Аплодисментите означават, че сме показали една добра игра срещу добър отбор“

Футболистите на ПСЖ видимо се притесниха от случващото се на терена. Доказателство за тяхната безпомощност бе първият им точен удар в мача, който бе регистриран чак в 21-ата минута. Той беше дело на Анхел Ди Мария. Единсон Кавани пък трудно намираше пространства в сгъстената и добре дисциплинирана отбрана на Лудогорец.

Снимка 255390

Източник: LAP.bg

ПСЖ имаше своята възможност след един корнер в 30-ата минута. Отбраната на Лудогорец сякаш забрави за Тиаго Силва, който бе готов да прати топката в далечния ъгъл на българите, ала секунди го лишиха от отправянето на много опасен изстрел.

Емери с уважение към Лудогорец: Трудно се бие такъв отбор, добре че пропуснаха дузпа

Емери с уважение към Лудогорец: Трудно се бие такъв отбор, добре че пропуснаха дузпа

Вижте какво заяви старши треньорът на ПСЖ

Една от стойностните атаки на „принцовете“ завърши със спорна ситуация в 38-ата минута. Единсон Кавани падна в наказателното поле след индивидуален сблъсък с Моци и моментално вдигна отчаяно ръце за дузпа. Реферът Павел Карловец  обаче не обърна никакво внимание на "Ел Матадор".

Дерменджиев убеден, че Лудогорец ще спечели още точки в ШЛ

Дерменджиев убеден, че Лудогорец ще спечели още точки в ШЛ

„Тези мачове се играят на грешки“

Пет минути преди почивката ПСЖ успя да се добере до така ценното за тях попадение. Отбраната на Лудогорец бе разсечена от отличен пас на Марко Верати, който изведе Матюиди сам срещу Владо Стоянов. Френският национал демонстрира класа и майсторски преодоля българския страж за 1:1. Домакините поискаха засада, но при повторението се видя, че Козмин Моци се издърпва прекалено късно и в крайна сметка е на една линия с халфа на парижани.

Снимка 255395

Източник: LAP.bg

Втората част можеше да започне по перфектен начин за шампиона на Франция. "Орлите" сбъркаха при изнасянето на топката, което отприщи една бърза контра за ПСЖ. Верати пусна към Анхел Ди Мария, който пое топката с гръб към вратата. Последва елегантно завъртане и изстрел, който мина опасно близо от горния десен ъгъл на Лудогорец.

Пълният обрат в срещата бе факт след изминаването на 54-ата минута. Анхел Ди Мария центрира много остро от пряк свободен удар. Ситуацията явно бе заучена, тъй като Единсон Кавани моментално спринтира към една от позициите в наказателното поле. Точно оттам той съумя да отправи много пласиран изстрел с глава, който не остави никакъв шанс за Стоянов!

Натанаел: Ще се представим още по-добре срещу Арсенал

Натанаел: Ще се представим още по-добре срещу Арсенал

„Борим се за класиране в следващата фаза“

Съдбата се усмихна на българския първенец буквално в следващата атака, когато "зелените" получиха правото да изпълнят дузпа. След едно дълго разбъркване в наказателното поле на французите, Тиаго Мота се хвърли в краката на Марселиньо и реферът Карловец моментално посочи "бялата точка". С хладнокръвната задача се нагърби любимецът на публиката Козмин Моци, който прекалено наивно стреля в избрания и от Алфонс Ареола ъгъл!

Снимка 255389

Източник: LAP.bg

Секунди след пропуснатата дузпа, "орлите" трябваше да понесат далеч по-голям удар. ПСЖ поведе с два гола разлика, а в прегръдките на своите колеги се оказа Единсон Кавани. "Ел Матадор" изпревари грешника Моци при едно хитро подаване на Лукас Моура и с елегантен изстрел сякаш уби интригата в двубоя.

Всичко за ПСЖ започна да се развива по мед и масло. В 66-ата минута само късметът спаси домакините от пореден гол. Матюиди бе забравен от нашата отбрана и единствено неточният му изстрел пожали българския първенец от 4-и гол.

Снимка 255386

Източник: LAP.bg

До края темпото на игра видимо спадна и така „орлите“ трябваше да се примирят с първа загуба за сезона в най-престижния европейски клубен турнир.

Владо Стоянов: Нямахме никакъв късмет

Владо Стоянов: Нямахме никакъв късмет

„ПСЖ играят толкова, колкото им трябва“

На 19-и октомври Лудогорец ще има тежката задача да гостува на Арсенал. Двубоят на „Емират“, по предварителни данни, ще бъде посетен от близо 3000 български фенове. ПСЖ пък ще търси задължителни три точки срещу Базел.

ЛУДОГОРЕЦ-ПАРИ СЕН ЖЕРМЕН 1:3

1:0 Натанаел (16‘), 1:1 Матюиди (40‘), 1:2 Кавани (56‘), 1:3 Кавани (60‘)

СТАДИОН: „Васил Левски“

СЪДИЯ: Павел Карловец (Чехия)

ЛУДОГОРЕЦ: Стоянов, Паломино, Натанаел, Анисе, Дяков, Кафу, Минев, Моци, Марселиньо, Вандерсон, Мисиджан (резерви: Борян, Саша, Кампаняро, Кишада, Кешеру, Пластун, Лукоки)

ПСЖ: Ареола, Силва, Маркиньос, Верати, Моура, Мота, Кавани, Ди Мария, Матуиди, Максуел, Орие (резерви: Трап, Криховяк, Пасторе, Муние, Курзава, Агустин, Иконе)