Отборът на Лудогорец официално си подсигури място в третия предварителен кръг на Шампионска лига. „Орлите“ демонстрираха своята силата и на реванша срещу Младост (Подгорица), подчинявайки шампиона на Черна гора с 3:0. Така с общ резултат 5:0, разградчани стигнаха до заветните мачове със сръбския шампион Цървена звезда, който днес пак се измъчи с малтийците от Ла Валета.

Лекцията на Лудогорец (Развой на мача с Младост по минути)

Лекцията на Лудогорец (Развой на мача с Младост по минути)

Лукоки блесна с два гола за шампионите

Момчетата на Георги Дерменджиев стигнаха до успеха след две попадения на Джорди Лукоки. Едно добави и бразилската перла – Вандерсон. Лудогорската победа можеше да бъде още по-изразителна, ако Козмин Моци не бе пропуснал дузпа в средата на полувремето. 

Домакините се представиха малко по-достойно в сравнение с първата среща. Те дори стигнаха до попадение в 33-ата минута, което обаче правилно бе отменено от холандския рефер Пол ван Букел.

Цървена звезда отново се измъчи с шампиона на Малта (ВИДЕО)

Цървена звезда отново се измъчи с шампиона на Малта (ВИДЕО)

Нова победа за сърбите с 2:1

Първата битка между Лудогорец и Цървена звезда ще бъде само след седмица. Домакини в първата среща ще бъдат „орлите“.

Началните минути на двубоя изненадаха не толкова с някакви футболни качества, колкото липсата на каквито и да е фенове на градския стадион в Подгорица. Стигна се до такъв момент, че гостуващата агитка на Лудогорец беше доминираща, подкрепяйки горещо своите любимци.

Въпреки спокойното начало на срещата, разградчани не изневериха на своя атакуващ стил и още в осмата минута имаха отлична възможност да поведат в резултата. Джоди Лукоки бе намерен зад отбраната с изключителен извеждащ пас от Марселиньо. Крилото, само с едно докосване, чукна към връхлитащия Лукас Саша, който от няколко метра прати коженото кълбо над горната греда.

С течение на двубоя, атаките на Младост ставаха все по-настоятелни. Липсата на достатъчно класа обаче обричаше черногорците непрестанен провал.

Сценарият от първата среща бе на път да се повтори в 22-ата минута. Марселиньо овладя една топка в наказателното поле, след което бе съборен непозволено от съперниковия бранител Милош Лакич. Това не остана незабелязано от холандския съдия Пол ван Букел, който моментално посочи дузпата. Зад топката отново застана Козмин Моци, който този път обаче нямаше късмет и стреля точно в обсега на Дамир Люлянович.

Наглед лекият реванш за Лудогорец можеше да придобие тъмни краски, ако гол на домакините не беше отменен в 33-ата минута. Стефан Букорац се оказа най-съобразителен при един ъглов удар, след което се извиси над всички и отправи голов изстрел с глава. Реферът Пол ван Букел обаче не зачете попадението, тъй като при ситуацията Букорац е бил играл непозволено срещу Козмин Моци. Остана вариант голът да не е бил признат заради засада, тъй като ситуацията беше доста заплетена.

Нещата си дойдоха на мястото малко по-късно, когато Лудогорец успя да поведе в резултата. Джонатан Кафу видя включилия се на скорост Лукоки. Той хубаво задържа срещу застигащия го капитан на Младост -Иван Нововчич, след което отправи коженото кълбо неспасяемо в далечния ъгъл на Люлянович.

Второто полувреме започна по възможно най-добрия начин за лудогорци. Отбраната на Младост не успя да изчисти една опасна топка далеч от своето наказателно поле. Не и без сърдечната помощ на Кафу, коженото кълбо попадна в краката на Вандерсон, който с няколко лъжливи движение преодоля трима играчи на съперника и с удар в обратния ъгъл на Люлянович направи 0:2!

Не след дълго в Подгорица настана време за класика, тъй като резултатът вече беше 0:3. Марселиньо пусна отличен пас към Лукоки, който отново демонстрира висока индивидуална класа и от границата на наказателното поле реализира красиво попадение.

До края нови интересни моменти липсваха. Единственото събитие, което можем да отбележим беше един удар от средно разстояние, който не успя да изненада Владислав Стоянов. И двата тима извършиха всички свои смени, като в игра за Лудогорец се появиха Кешеру, Препелица и Анисе.