Манчестър Сити се класира за финала в Шампионската лига за първи път в своята история. Това стана факт след победа с 2:0 над ПСЖ на "Етихад" в полуфинал-реванш от турнира. "Гражданите" спечелиха с 2:1 и първата среща в Париж. 

И двата гола за успеха на английския клуб вкара Рияд Марез. Алжирецът откри резултата в 11-ата минута, а в 63-ата минута удвои. Гостите довършиха срещата с човек по-малко, след като Анхел ди Мария беше изгонен в 69-ата минута. 

За "принцовете" през целия мач на пейката остана Килиан Мбапе, който не е напълно възстановен от травмата си.

Сити ще научи съперника си на финала в сряда вечер, когато Челси се изправя срещу Реал (Мадрид). 

Манчестър Сити - ПСЖ 2:0, Ди Мария е изгонен
на живо

Манчестър Сити - ПСЖ 2:0, Ди Мария е изгонен

Първата среща завърши 2:1 за "гражданите"

Двубоят започна двуостро. В 5-ата минута шут на Неймар беше блокиран. Две минути след това Зинченко изби топката с рамо след центриране отляво. Главният рефер Бьорн Кауперс обаче посочи бялата точка. След намесата на ВАР съдията промени решението си. 

Сити поведе в 11-ата минута. Тогава Зинченко получи феноменален пас от Едерсон отляво. Украинецът напредна и намери Де Бройне пред наказателното поле. Капитанът на "гражданите" шутира, но ударът му бе блокиран. Топката стигна до Марез отдясно, който със силен удар по диагонала направи Навас безпомощен. 

Снимка 529585

Източник: GettyImages

В 17-ата минута гредата спаси английския тим. След центриране от корнер Маркиньос надскочи Диаш и стреля с глава, но в рамката на вратата. Малко след това Ди Мария опита да изненада Едерсон с шут от далечна дистанция, но стреля в аут. 

След половин час Де Бройне получи пред наказателното поле, но ударът му бе безкрайно неточен. В 36-ата минута Ерера обстрелва вратата на домакините, но неточно. 

Снимка 529576

Източник: GettyImages

В продължението на първото полувреме Марез нахлу на скорост отдясно и стреля от малък ъгъл, но Навас спаси. 

Втората част започна с отлична възможност пред Фодън, но се оказа, че англичанинът е в засада. Малко след това халфът отправи коварен удар, който Навас спаси.

Снимка 529574

Източник: GettyImages

В 54-ата минута Неймар пропусна добра възможност да изравни резултата. Бразилецът получи пред наказателното поле, навлезе с топката навътре, на два пъти пропусна отлична възмзожност да нанесе голов удар и в крайна сметка бе блокиран. 

В 61-ата минута Ди Мария центрира в наказателното поле, където Уокър изчисти. Топката стигна до Ерера, който стреля от воле от около 15 метра, но Диаш блокира с глава. 

Снимка 529575

Източник: GettyImages

Две минути след това Сити сложи край на спора. Фодън поде отлична контраатака, напредна и направи двойно с Де Бройне отляво, след което центрира остро. На втора греда Марез бе оставен непокрит и засече във вратата за 2:0. 

Шест минути по-късно Ди Мария настъпи Фернандин извън пределите на терена и това бе достатъчно за главния рефер да му покаже директен червен картон. 

Снимка 529594

Източник: GettyImages

В 77-ата минута гредата спаси ПСЖ след коварен диагонален удар на Фодън. 

До края на срещата ще се запомни с двата груби фаула на Кимпембе и Данило.

Снимка 529581

Източник: GettyImages