Отборите на Манчестър Сити и Пари Сен Жермен се изправят един срещу друг в полуфинален мач-реванш от Шампионската лига. След сблъсъка на "Етихад", вече ще знаем името и на първия финалист в надпреварата през настоящия сезон.

Манчестър Сити победи ПСЖ с 2:1

Манчестър Сити поглежда към финала след обрат срещу ПСЖ

Де Бройне поведе "гражданите" към победата

Първият двубой във Франция предложи доста емоции, като "гражданите" постигнаха обрат и победа с 2:1. В лагерите на двата отбора обаче са наясно, че нищо в този титаничен сблъсък все още не е решено.

Гуардиола: Реваншът от полуфиналите винаги е най-трудният мач от Шампионската лига

Гуардиола: Реваншът от полуфиналите винаги е най-трудният мач от Шампионската лига

"Предстои голяма битка"

ПСЖ е изключително стабилен гост, особено в Шампионската лига. На 1/8-финала и на 1/4-финала именно победите далеч от дума се оказаха решаващи за продължаването на тима напред. Възпитаниците на Маурисио Почетино елиминираха първа Барселона след победа с 4:1 на "Камп Ноу" и равенство 1:1 в реванша, а след това отстраниха и настоящия носител на трофея Байерн (Мюнхен) след победа с 3:2 в Германия и загуба с 0:1 на "Парк де Пренс".

BWIN СЪС СТРАХОТНИ КОЕФИЦИЕНТИ ЗА ГОЛЕМИЯ МАЧ

Добрата новина за "принцовете" е свързана със завръщането на Килиан Мбапе, който получи травма в първия двубой. Много ще се разчита и на Неймар. Колин Дагба получи травма в глезена и почти сигурно отпада от сметките, но пък Абу Диало е възстановен и се очаква да бъде в групата за мача. Наказание заради червения си картон ще изтърпи Идриса Гей.

Килиан Мбапе е под въпрос за реванша срещу Манчестър Сити

Мбапе е под въпрос за реванша срещу Сити

Той е с травма в десния прасец

Манчестър Сити може да стане 42-ият отбор, който да достигне до финал в турнира и трети последователен новак след Тотнъм и ПСЖ в последните два сезона. Освен това "гражданите" биха били 21-ият отбор на финал от съществуването на Шампионската лига досега.

Отборът записа 50-ата си победа в Шампионската лига в първия мач между двата тима, като се намира в серия от 6 поредни успеха в турнира - най-дългата му такава в историята. Всъщност англичаните нямат загуба в тазгодишното издание на надпреварата, записвайки 10 победи и 1 реми до момента.

Кевин де Бройне: ПСЖ е невероятен отбор, прогресът ни е добър

Кевин де Бройне: ПСЖ е невероятен отбор, прогресът ни е добър

"Знаехме, че ще има моменти, в които ще страдаме"

В състава на домакините няма особени кадрови проблеми преди мача, като Гуардиола не може да използва единствено Ерик Гарсия, който е болен.

Главен съдия на срещата е Бьорн Кайперс от Нидерландия.