Барселона вече си осигури първото място в група "D" на Шампионската лига. За сметка на това Спортинг мечтае за място в започващите през февруари осминафинали, но за това са необходими да бъдат изпълнение две условия.

Първото - Ювентус да не победи в Пирея е много вероятно. Но второто е лисабонските "лъвове" да спечелят на "Камп Ноу". Старши-треньорът на португалците Жорже Жезуш каза, че не е магьосник и не може да предвиди дали това е възможно.

Барселона се очаква да излезе с резервен състав и това дава някакви шансове на непобедения в последните осем мача Спортинг.

Лионел Меси има нужда от още три мача, за да запише 100 срещи в Шампионската лига. Но, може би, аржентинската звезда ще трябва да почака по-дълго време.

Ето какво сподели треньорът на Барселона, Ернесто Валверде:

Това е мач, в който ние няма за какво да играем от квалификационна гледна точка. И сме доволни от този факт. Ние знаем, че съперникът идва за победа, но обичаме Шампионската лига и сме длъжни да играем добре пред собствената ни публика.

Себастиан Коутс се завръща за Спортинг след наказание и също ще може да използва нападателя Сейду Думбия, възстановен след контузия.