Ден двайсет и втори от Великия пост. Човечеството с времето охладня към ковида. Ковидът си е тук, хора се заразяват, даже умират, но вече не броим ковчезите и чувалите за изнасяне на труповете, както беше в началото в Италия. Вече не се движим на пръсти с маски на лицата и тъмни очила (вирусът, знаете, прониква и през очите) и Витоша не е затворена - нали помните, че тя, сама по себе си парк, беше затворена, когато бяха затворени и всички останали паркове.

Все още текат рекламни клипове на ваксини, от които, твърди се, вече са поставени над шест милиарда. Но вече няма опашки пред палатки, няма дискусии коя марка ваксина е най-хубава и умнокрасивите интелектуалци не се снимат с навит ръкав и гордото съобщение: "За Коледа си подарих трети бустер!".

Е, откакто се установи, че ковидът успешно се лекува с антибиотици, влезе в ход и глобална кампания против антибиотиците, но тя на малкия пръст не може да се намаже на онази с ковчезите и чувалите. Между другото, да нападаш по търговски причини антибиотиците е престъпление, защото те са онези, заради които средната продължителност на живота на модерния човек е такава, каквато е.

Пандемиите са благодатен генератор на паника и установяване на контрол върху широките народни маси, но и те се изтъркват. То не бяха птичи и свински грипове, не бяха луди крави, не беше СПИН, не бяха най-различни щамове на ковид... Но рано или късно интересът към всичко гасне. Вижте тероризма и войната с него! Днес той не е по-малко страшен, но истерията вече не е същата. Затова се нуждаем от нещо ново. Какво ли би могло да е то?

Прави ли ви впечатление как все по-настойчиво започват да се промъкват новини за НЛО, клипчета за НЛО, свидетелства? Тях винаги ги е имало, но са били маргинални и на уфолозите се е гледало с добродушна насмешка. Но това започва да се променя.

Миналия август в "Уошингтън екзаминър" излезе статия, озаглавена "Защо се радвам, че колегите ми в Конгреса най-накрая приемат НЛО по-сериозно". Неин автор е конгресменът-републиканец от Тенеси Тим Бърчет. "Крайно време е!" - възкликва Бърчет и развива тезата си. А тя е, че от десетилетия американското правителство крие истината за извънземните, въпреки че лакомо използва технологиите им. Надеждата за ново начало в прозрачността между правителство и народ се родила през юни 2021, когато Пентагонът публикувало незасекретен доклад за съществуването на НЛО. От тази паметна дата извънземните вече не са тайна, не са мит, не са измама, нито халюцинации на болни мозъци. Извънземните вече официално са част от живота. Част от понятийната ни система наред с планините, реките и катеричките.

Следващата стъпка на надежда е създаването на нова служба за събиране на информация за НЛО през същата 2021 г. Всичко това е много хубаво, но конгресменът е фрустриран, защото е очаквал по-пълноводна река от информация за извънземните. Изводът е, че "обществеността не може да се задоволи с този вид неинформация, идваща от нашето федерално правителство. Нашите лидери не могат да твърдят, че са прозрачни с обществеността, като публикуват доклади и провеждат публични изслушвания с нулева полезна информация". Надеждата обаче е жива, защото "Конгресът наскоро предприе положителна стъпка към нормализиране на процеса на докладване на НЛО. Тазгодишният Закон за националната отбрана включваше изменение, което ще създаде сигурна система за получаване на доклади за срещи с НЛО и ще изисква тази система да прави годишни доклади до Конгреса за своите констатации. Това е голяма стъпка в правилната посока, но тези констатации трябва да бъдат публични, за да може всеки да знае как работи тази система и какво учи нашето правителство". Накрая Бърчет обобщава: "Хората заслужават да знаят истината за тези НЛО, каквато и да е тази истина".

И така, темата за извънземните вече е официална, санкционирана от законодателен орган. Край на налудничавите конспиративни уфолози, чиниите са на масата!

Представяте ли си какво ще стане, ако пропагандата реши да превърне извънземните в следващото глобално страшилище!

ООН ще учреди нарочна агенция. Тази агенция ще разработи специални протоколи как да се държим при близки срещи от третия вид (нали помните класификацията на Хайнек?*). Ще изработи и списък от нежелани явления с извънземен произход. Например инфлацията категорично ще се окаже дело на извънземните. Дефицитът също. Цените на горивата - и те. Корупцията и непотизмът - дума да няма! Некадърните администратори направо ще се окажат маскирани извънземни. Политическите партии ще са извънземни от различни враждуващи планети и т.н. Ще се вложат милиарди тези протоколи и списъци да се доведат до знание на малкия човек, на простия гражданин. Стотици рекламни агенции и медии ще забогатеят. Държавите ще отделят средства от бюджетите си и ще пуснат обществени поръчки, за да могат обръчите да кандидатстват.

Ще зачестят случаите на злонамерена намеса в главите на хората - извънземните ще манипулират мислите и чувствата ни. За целта предприемчиви фирми ще пуснат на пазара специални предпазни шапки. Те много ще приличат на маските за ковида, само че ще се носят не на лицето, а отгоре на темето и отвътре ще имат слой станиол, което малко ще ги оскъпи, но човек не бива да се пазари, когато става въпрос за здраве.

Разбира се, маските няма да се окажат достатъчни да ни запазят от вероломното космическо лъчение, затова фармацевтичната индустрия ще откликне със специално хапче, което, ако желаете (и ако не ви е срам), можете да наречете и "ваксина". Разбира се, ще има различни видове хапчета, защото едно е да те облъчват от Андромеда и съвсем друго - от Косите на Вероника. И още: трудно ще се разминете само с едно хапче, затова ще трябва да приемате периодично допълнителни дози. Тези дози можете да наречете, ако искате, и "бустери". Правителствата ще ги изкупуват и ще ги предоставят безплатно на населенията.

За съжаление, ще се намерят троглодити, които ще поставят под съмнение благородните усилия на ООН и на националните правителства. Ще се наложи те да бъдат порицавани и даже изолирани, за да не поставят безотговорните си пръти в колелетата на прогреса.

И всичко ще бъде страшно! Много страшно! Дори не е нужно да виждаме извънземните. Достатъчно е да знаем, че ТЕ са някъде ТАМ! Спокойно - медиите ще се погрижат за това. Помнете ми думата: тепърва ще има да чуем за НЛО и за извънземните. Щом вече са официални, нищо не пречи на сюжета. Напълно вероятно е НЛО да се окаже поредната глобална истерия. Откъде знам ли? Един марсианец ми каза. Освен това мисля, че Картаген трябва да бъде разрушен.

* I Вид - само виждаш НЛО; II Вид - НЛО влияе на средата ти; III Вид - контактуваш с извънземни.