General Motors заяви, че ще намали временно заплатите на всичките си 69 хил. служители с 20%. Това е временна мярка, заради пандемията от коронавирус, предава CNBC.

Около 6 500 служители в САЩ, които не могат да работят от вкъщи, ще бъдат в платен отпуск. Работниците ще получат 75% от заплатата си.

Освен намаляването на заплатите на работниците с 20%, и ръководителите също ще получават по-малки възнаграждения - с 5% - 10%, с изключение на бонуси, акции или други стимули.

"Компанията беше в силен период преди избухването на COVID-19 и стъпките, които предприемаме сега, ще помогнат да гарантираме, че можем да възстановим инерцията си възможно най-бързо след приключването на тази криза", казват говорителите. GM отказа да оповести очакваните спестявания.

По-рано Ford Motor обяви, че част от заплатите ( от 20% до 50%) на 300 мениджъри ще бъдат отложени за най-малко пет месеца.

Доналд Тръмп иска от General Motors да отворят отново спрян завод в Охайо

Доналд Тръмп иска от General Motors да отворят отново спрян завод в Охайо

Там заетите са 1500 души

Fiat Chrysler затвори своите производствени операции миналата седмица, след натиск от страна на Съюза на обединените автослужители за намаляване на разпространението на вируса сред членове.