Задържаният в Лондон преди около месец Тихомир Георгиев - Тишо Боксьора няма да бъде разпитван по делото срещу Златомир Иванов - Златко Баретата.
Според съдиите няма факти и доказателства, които да обосноват разпитите на Боксьора и други свидетели, поискани по време на днешното заседание в СГС.

На днешното поредно заседание по делото „Баретата" беше прочетен част от обвинителния акт, от който стана ясно, че Златко Баретата е действал в редица градове на територията на цялата страна, сред които София, Перник, Варна, Благоевград, Самоков.

Всеки район си имал отговорник, който ръководел отделните дилъри. В края на всяка седмица ползващият се с особено доверие от Баретата - Мартин Станков събирал парите от всички региони, част от чистата печалба той прибирал за себе си, една част от парите била отделяна за наказателните бригади, а останалата сума в размер на около 200 хиляди се отчитала на Златко Баретата.

Въпросните наказателни бригади имали за цел да се борят с т.нар. шанаджии (дилърите, които продават без разрешение в неговия район). Наказателните акции за организирани с цел разширяване на пазара и завоюване на нови територии и елиминиране на противници.

Златко Баретата лично следял координацията между отделните участници в различните райони и стриктни следял продаваните количества да не падат под определен минимум.