4 години затвор получи сливналията Тодор П., който при управление на лек автомобил причинил смъртта на пешеходка и избягал от местопрестъплението, съобщи прокуратурата.

На 02 февруари 2016 г. на бул. "Цар Симеон" в Сливен, при управление на лека кола мъжът по непредпазливост е причинил смъртта на Янка С. (настъпила шест дни по-късно - на 08.02.2016г.). След катастрофата Тодор П. избягал от местопроизшествието.

За 5 години Тодор П. е лишен от правото да управлява автомобил. Той притежава свидетелство за управление на МПС от 1995г., като многократно е наказван за извършени нарушения на Закона за движение по пътищата.

На 02.02.2016г., подсъдимият пътувал сам в управлявания от него автомобил. Около 20.15ч. преминал покрай ж.п. гарата на т.нар. "стъклено" кръстовище и завил наляво в посока Ямбол. Участъкът имал ограничение на скоростта от 50 км/час , но подсъдимият управлявал лекия автомобил с 83 км/час.

През това време пострадалата тичайки пресичала пътното платно. Подсъдимият не забелязал Янка С. и последвал удар. Тодор П. слязъл от автомобила и забелязал постаралата, която била паднала на пътя. След като отишъл до нея я обърнал по гръб и видял кръв. В този момент наоколо започнали да се събират жители на кв. "Надежда".

Подсъдимият се изплашил, че ще му нанесат побой, качил се в колата и се обадил на тел.112, за да съобщи за възникналото пътно-транспортно произшествие. В това време насъбралото се множество започнало да удря автомобила с дървени колове. Подсъдимият се изплашил още повече, обърнал автомобила в обратна посока и напуснал местопроизшествието.

Пострадалата била откарана в болница от друг автомобил. Тя починала от травмите си след няколко дни.

След като напуснал местопроизшествието, Тодор П. обяснил на дежурния оператор на тел.112 в коя част на града е била блъсната пострадалата и се отправил извън града, стремейки се да се отдалечи максимално от мястото на удара. Изоставил автомобила до сградата на кметството на село Злати Войвода.

Той бил задържан впоследствие като на зададените му от полицията въпроси отговорил, че автомобила е на приятелката му, с която от дни не си говорил. Отрекъл да го е управлявал по време на инцидента, а колата била дадена на друг човек с цел продажба.

Присъдата на Окръжен съд - Сливен подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Бургас.