57-годишен мъж стана обвиняем по бързото производство заради грубост, показана в сградата на Съдебната палата в Стара Загора, съобщиха от прокуратурата.

Мъжът крещял и отправял закани, заплахи за уволнение, обидни и нецензурни реплики по отношение на служител в Регистратурата на Окръжен съд - Стара Загора по време на изпълнение на служебните задължения. Деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост.

На 21 април 2017 г. обвиняемият Георги С. се намирал в сградата на Съдебната палата в Стара Загора, с искания за лична среща от негова страна с магистрати от Окръжна прокуратура и Окръжен съд - Стара Загора. Повод за тези настоявания от обвиняемия Георги С. е извършен на 14 април 2017 г. спрямо него обиск и изземане на вещи.

Недоволен от отказа на магистратите да изпълнят исканията му - незабавно да му бъдат върнати иззетите вещи и да му бъде заплатена парична сума като неустойка, обвиняемият Георги С. нарушил обществения ред, както и нормалното функциониране на регистратурата на Окръжен съд - Стара Загора.

Той викал, крещял отправял закани, заплахи за уволнение, обидни и нецензурни реплики: "Комунистически боклук, парцал, смотла!", "От понеделник да те няма! Пиши си молбичката, боклук комунистически! Смотла! Мръхла! Парцал! Уволнена си!".

Заради непристойното поведение и нееднократната намеса на служители на Съдебната охрана, Георги С. бил принудително изведен от сградата и задържан за 24 часа.

Георги С. е неосъждан до момента, но срещу него се водят досъдебни производства и преписки за извършени престъпления от общ характер - принуда, злоумишлени телефонни обаждания на ЕЕНСП 112, хулиганство.

На 25 април производството е внесено в Районен съд - Стара Загора с искане за арест спрямо обвиняемия Георги С. Със съдебно определение от 25 април 2017 г. по образуваното частно наказателно дело съдебният състав е взел мярка за неотклонение "домашен арест" спрямо него.

На 26 април 2017 г. наблюдаващият прокурор е изготвил частен протест до Окръжен съд - Стара Загора, тъй като не споделя мотивите на първоинстанционния съд за взетата мярка за неотклонение. Делото е насрочено пред въззивния съд на 3 май 2017 г.