Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимия Павел Тухчиев на осем години лишаване от свобода при първоначален строг режим.

Съдът лишава Тухчиев и от право да управлява моторни превозни средства за срок от единадесет години, съобщиха от пресцентъра на съда.

Той беше признат за виновен в това, че на 24 септември 2014 г. на пътя село Йоаким Груево - град Перущица при с лек автомовил „Деу" - Ланос в пияно състояние е нарушил правилата за движение и е причинил смъртта на Милко Джамбов и Нена Бойнова.

При катастрофата трети човек - Божидар Пенков, е бил ранен. Присъдата обхваща и ричиняването на телесни повреди на жертвата.

Павел Тухчиев е бил с 2.8 промила алкохол в кръвта, когато е шофирал автомобила си.

Инцидентът е станала около 20.00 часа на 24 септември, а жертвите и пострадалите в инцидента са се возили в автомобила на подсъдимия Павел Тухчиев.
Той е шофирал със скорост от 115 км/ч. И при десен завой губи контрол над превозното срество, навлиза в насрещната лента и се блъска в друг автомобил челно.

След сблъсъка водача на другия автомобил се обадил на 112.

Дошлите на място полицаи изпробвали с дрегер подсъдимия и установили, че бил с концентрация на алкохол в кръвта 2.8 промила.

При инцидента починал на място Милко Джамбов, а майката на подсъдимия Нена Бойнова починала на другия ден в болницата вследствие на получените травми.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд-Пловдив.