Осъдиха 34-годишен мъж на 9 месеца затвор за нанасяне на телесна повреда на полицай и за хулиганство, съобщиха от Районната прокуратура в Русе.

След внесен обвинителен акт и постигнато в съдебна фаза споразумение с Районна прокуратура - Русе, Васил П. се призна за виновен. На 16 септември 2016 г. в град Ветово, област Русе, той причинил лека телесна повреда на младши катаджия. Деянието е причинено при изпълнение на служебната дейност на пострадалия -контрол по Закон за движение по пътищата.

Той е осъден и за това, че е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото - на публично място на ул."Неофит Рилски" във Ветово, по време на полицейска проверка крещял и обиждал полицейски служители - двама полицаи в Охранителна полиция при РУ-Ветово.

34-годишният Васил захвърлил демонстративно поисканата му лична карта по полицейски служител, ударил предно обзорно стъкло на автомобил, като го счупил и ударил в областта на рамото единия полицай.

Обвиняемият бил спрян за проверка от полицейските служители, които се представили и му поискали документите. Тогава той се обърнал към тях с думите: "Кои сте вие, не съм карал!". След което излязъл от автомобила и започнал да обижда полицаите. Ударил с юмрук по предното обзорно стъкло на автомобила, който управлявал, докато го счупил.

Бил видимо пиян, а и самото му поведение сочело на това. Заявил на полицаите, че заради тях бил счупил стъклото на автомобила и те трябвало да му го платят, извадил личната си карта и я хвърли по полицая, разкрещял се отново и ударил с юмрук единия униформен. Обвиняемият е осъждан.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.