Убийството на малкото момченце, чието телце бе открито в куфар в близост до Пасарел, не е било планирано, а извършено в момент на афект. Това заяви криминалният психолог Росен Йорданов в репортаж на Нова телевизия.

Куфарът, в който е открито убитото дете, купен в Русия
Още...

Припомняме, че вчера полицията разпространи снимка на куфар като този, в който безжизненото тялото на детето бе открито. Ден по-рано беше разпространен и фоторобот на детето с молба към всички граждани за съдействие.

Психолозите са почти убедени, че убийството е извършено в момент на агресия. Най-вероятно извършителят е близък на момченцето, допуска Йорданов.  Според психолози детето е убито близо до езерото, на не повече от 5-6 километра от него.

Обикновено при такъв тип престъпления разстоянието между местоживеенето на убиеца, мястото на престъплението и мястото, където е изхвърлено тялото не надхвърля 5-6 км. "Много е трудно човек да запази хладнокръвие и дълго време да се разхожда с трупа до себе си", обяснява психологът Росен Йорданов.

Много вероятно е убийците да са негови близки, хора, които са били в състояние на криза. Обикновено това става, когато грижещият се е провокиран от някакви социални лишения. "Най-вероятно извършителят да е бил емоционално разстроен", посочи Йорданов и допълни, че е възможно също детето да е имало някакви дефицити, които усложняват отглеждането му.

Психологът допуска, че убиецът може да е жена, евентуално млад човек на около 35 години. По думите му има елементи, които подсказват, че има известна грижа - тялото на детето е увито в хавлия и тогава е поставено в куфара.

Едно от предположенията на криминалните психолози е, че убиецът може да е различен от този, който е изхвърлил трупа на момченцето край езерото.  Йорданов предполага, че е възможно един да е убил детето, а друг негов съучастник да е захвърлил куфара край езерото.

От репортажа стана ясно, че в хода на разследването е разпитан човек на име Коко, живеещ живеещ в близост до местопрестъплението. Той твърди, че не е видял убиецът. Коко живее в каравана на метри от езерото, където е намерено детето.