Прокуратурата се използва за правене на политика. Това заяви пред БиТиВи Алексей Петров.

Прокуратурата прави репутационни удари, за да не се състави правителство. За Петров обаче тези удари сплотяват политиците и са катализатор за съставяне на редовно правителство. Той недоумява подхода на главния прокурор, който се гаврел с политическите лидери, зад които стоят стотици хора.

Той посъветва Бойко Борисов да не си дава имунитета за Барселонагейт. Припомняме, че само преди месец Борисов посочи Алексей Петров за най-добрата барета.

Името на Алексей Петров днес отново е актуално покрай информацията, че в Дупница, след като незнайно как се е върнал в страната, е починал единият от Братя Галеви - Ангел Христов

Днес в студиото на БТВ Алексей Петров отрече да е знаел, че Ангел Христов - Геле, се е върнал в България. "Един човек, за да мине през границата, той преди това трябва да е бил обект на оперативно наблюдение. Службата, която е към правосъдието за охрана на потенциални затворници трябва да има връзка", заяви Петров. Той потвърди, че ги е познавал, но при ареста им бил служител на ДАНС и е участвал в разработката.

Именно Петров е сочен като командир на Братя Галеви по време на официалната им работа в МВР в началото на 90-те години на миналия век - взводен командир на братя Галеви след постъпването им в Специализирания отряд за борба с тероризма. Самият Алексей Петров бе обвиняем по т.нар. дело "Малък Октопод", което завърши с оправдателни присъди. Това е едно от трите дела, започнали след акцията през февруари 2010 г. Т.нар. "Голям Октопод" обаче така и не стигна до съда.

Днес Алексей Петров коментира и изказването си през 2010 г., че е организирал срещата между братя Галеви и Румен Петков, утвърждавайки, че срещата е била съвсем регламентирана. "Идеята за срещата между тях и министъра на вътрешните работи е действие на зам.-министър на Румен Петков. Информацията, която имаха двамата трябваше да я предоставят директно на министъра. Аз бях в статут на офицер на оперативно внедряване. Нищо необичайно не се случи на тази среща", добави Петров.

Петров подчерта, че не вижда обща връзка между убийството на Красимир Каменов - Къро и смъртта на Ангел Христов. Няма и такава информация.

Нели Куцкова: Свестните няма да страдат за Гешев, важно е да не дойде по-лош от него

Нели Куцкова: Свестните няма да страдат за Гешев, важно е да не дойде по-лош от него

Според Алексей Петров е по-добре той да се реализира в чужбина

За поправката по Кодекса за застраховане той каза, че зелена карта трябва да работи по европейски правила. Нямаме доверие на госпожа Велкова, посочи той и критикува предложенията на финансовия министър по Кодекса за застраховане. Съюзът за стопанска инициатива (ССИ) са подали сигнал срещу нея в главна прокуратура.