Али, Турчина, Пачата и Пирона са заловени от полицията в момент, когато са извършвали две взломни кражби на каси.

Това обяви по време на пресконференция в ГД "Национална полиция" главният секретар Георги Костов. Той уточни, че през изминалата нощ е била задържана високоорганизирана престъпна група. Костов ги назова по прякорите, с които са известни в ъндърграунд средите - Али, Турчина, Пачата и Пирона, без да посочва действителните им имена.

МВР мотивирано и готово да осигури честни избори

МВР мотивирано и готово да осигури честни избори

Изводът след националното съвещание

Той посочи, че групата е съпричастна към извършване на множество взломни кражби, разбивания на каси и въоръжени грабежи, а по нея оперативно е работено повече от година.

"Благодарим за активната подкрепа на колегите от ДАНС", заяви Костов. Той изказа изключителна благодарност и на служителите на Криминална полиция, на ГД "Национална полиция" и СДВР, които, координирано със служителите на Специализираният отряд за борба с организираната престъпност, успешно са реализирали операцията.

Изключително добре организирана престъпна група, коментира по-късно на брифинг в прокуратурата главният секретар на МВР акцията.

Две каси от офиси задигнали престъпниците. Те било експерти по проникване на жилища и офиси. Често носели оръжие да им влезе в употреба при нужда. Имали престъпно съзнание. Известни са на органите на реда от ранна младежка възраст с престъпления от цялата гама на НПК, поясни още Георги Костов.

Краден автомобил ползвали престъпниците, за да се укрият.

Лицата са задържани непосредствено след извършване на престъпленията, но не в района на местопрестъплението. Полицията е имала информация за посещавани от тях места, които ползват за естествени укрития, поясни Георги Костов.