Смятам, че не трябва да има безпокойства за лимитите на болниците. Това заяви в Смолян здравният министър д-р Таня Андреева, цитирана от Дарик. В постановлението на Министерски съвет никъде не пише, че надлимитната дейност на лечебните заведения няма да бъде платена, успокои тя.

Припомняме, Постановление 94 на кабинета притесни сериозно медиците в болниците в страната. Те изразиха страховете си, че няма да получат заплащания за дейности, които са извършени след изчерпване на лимитите на болничните заведения.

Здравната министърка обясни, че след проверка касата взима решение на кои болници каква дейност да заплати.
„Имахме изчистване на текста в постановлението, но това не означава, че лечебните заведения няма да си получат финансовия ресурс за извършена дейност”, категорична бе д-р Андреева. Тя подчерта, че всички лечебни заведения са получили финансирането си за дейност.

Здравната министърка пристигна в Смолян, за да открие първия в страната медико-социален кабинет „Майчино и детско здраве“, ядрено магнитния резонанс за 1 млн. 600 хил.лв. и ремонтираното родилно отделение в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров”.