Иск за 1 990 673 лева внесоха от Антикорупционната комисия срещу сина на Миню Стайков - Стайко Стайков, пише "24 часа".

В края на октомври КПКОНПИ съобщи, че запорира 134 млн. лв. на Миню Стайков и 9 негови приближени. Запорът на сина на Миню Стайков - Стайко влиза в тази сума.

Повод за запора срещу сина на Миню Стайков е финансова ревизия, според която имало разминаване между легалните доходи и притежаваното имущество. Това дава основание на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) да внесе иск за конфискация на имуществото на Стайков-младши.

Според дело в Районен съд - София, точната сума е 1 990 673 лева, пише изданието.

Освен апартаменти, от комисията са запорирали една от фирмите на Стайков-младши - "Рент лукс мобил". 

Пуснаха от ареста Стайко Стайков

Пуснаха от ареста Стайко Стайков

Повдигнати са му две обвинения

Припомняме, на 5 декември стана ясно, че предишната вечер е арестуван Стайко Стайков за неподчинение на полицейско разпореждане. Според главния секретар на МВР Ивайло Иванов Стайков-младши се возел в брониран джип с въоръжени мъже. По думите на самия Стайков той попаднал в колата случайно, на автостоп. 

Гешев съветва сина на Миню Стайков да смени репертоара

Гешев съветва сина на Миню Стайков да смени репертоара

Времената на мутрите били свършили

Синът на бизнесмена Миньо Стайков - Стайко, беше пуснат под домашен арест заради влошеното си здравословно състояние. На 28 януари 2019 г. стана ясно, че синът на Миню Стайков бил отвлечен, пребит и захвърлен.

По-късно от МВР обясниха, че 5 месеца вътрешното ведомство не знае Стайков-младши да е бил отвлечен, въпреки че беше обявен за издирване от Интерпол.

Прокуратурата обжалва решението за освобождаване от ареста, но на предишното заседание на съда, Стайко Стайков така и не се яви. Според адвоката му, причина за неявяването на Стайков-младши е болничен престой. Съдът поиска 8-членна медицинска експертиза на здравословното му състояние.

Стайко Стайков е обвинен по дело за данъчни престъпления за почти половин милион лева, за участие в организирана престъпна група, за контрабанда на цигари и пране на пари.

Припомняме, на 5 септември 2018 г., специализираната прокуратура започна разследване и влезе в офисите и на дружествата "Винпром Карнобат" ООД, "Сис Индустрийс" ООД и "Топаз Мел" ООД.

Ден по-късно стана ясно, че Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на осем души за участие в организираната престъпна група, ръководена от Миню Стайков.

Миню Стайков е обвинен, че ръководител на организирана престъпна група за производство на цигари без бандерол, данъчни престъпления и пране на пари.

Става въпрос за собственика на "Винпром Карнобат" и "Сис индустрийс" Миню Стайков, сина му Стайко Стайков, сина на кмета на Карнобат Иван Димитров, както и още петима с инициали Ц.К., М.К., Б.Х., А.Т. и Д.Д.

Тогава Стайко Стайков не беше открит и го обявиха за издирване в Интерпол.

По-късно стана ясно, че прокуратурата е забравила да внесе шест тома от материалите по делото.

През ноември Спецсъдът запорира имуществото на Миню Стайков. Месец по-късно го остави за постоянно в ареста.

На заседанието по делото от 11 декември Миню Стайков влезе в инвалидна количка. Според защитата му, за престоя зад решетките той е отслабнал с 10 кг.