Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) прие решение, с което установи конфликт на интереси при бившия зам.-икономически министър Александър Манолев

Александър Манолев обжалва паричната си гаранция от 100 000 лева

Александър Манолев обжалва паричната си гаранция от 100 000 лева

Къща за гости на подставено лице

Конфликтът е, че от времето, когато той е бил заместник - министър на икономиката и член на Управителния съвет на Държавен фонд "Земеделие".

Манолев е повлиял на други органи и хора за да спечели частен интерес. Той е въздействал на свързано с него лице, във връзка с мониторинга по изпълнение на договора за отпускане на финансова помощ за къща за гости в град Сандански. 

Внесоха обвинението срещу Александър Манолев, осигурил имот, счетоводител и строители

Внесоха обвинението срещу Александър Манолев, осигурил имот, счетоводител и строители

Бившият зам.-министър на икономиката и Ана Димитрова представяли фалшиви документи

Припомняме, че на 7 октомври 2019 г. бе внесено обвинението срещу Александър Манолев.

Заместник-министърът на икономиката Александър Манолев подаде оставка през април 2019 г., след като Върховна касационна прокуратура стартира проверка срещу него по повод медийни публикации.

Това не е първият скандал около фигурата на Манолев. Миналата година Александър Манолев бе номиниран за поста на транспортния министър, след оставката на Ивайло Московски.

Тогава обаче Манолев се оттегли още преди да заеме поста с аргумент "медийни публикации срещу него в една определена група". И при забъркването на името му като пореден епизод от "Апартамент гейт" Манолев определи първоначално това като координирана атака и лов на вещици.

Местната власт в Сандански отказва да сътрудничи на властите при разследването.