Проверени са 16 обекта, съставени са 20 акта, проверените моторни превозни средства са 157, а лицата - 209. 

Образувани са две бързи полицейски производства в Районното управление в Дупница за управление на МПС след употреба на наркотици, водачите са задържани с полицейска заповед - единият е на 26 години, а другият - на 21.

Има и двама други задържани.

"Единият от задържаните се издирва от Интерпол, той е задържан в Кюстендил. Друго задържано лице има в Дупница по образувано досъдебно производство"каза говорителят на областната дирекция Катя Табачка.

Съставените актове по Закона за движение по пътищата са 15, а фишовете - 28.

Образувани са също така две преписки за нерегламентирана търговия с акцизни стоки, връчени са 12 предупредителни протокола като мярка срещу търговия с вот и купуване на гласове и по изборното законодателство.

Такива са резултатите от проведената специализирана полицейска операция в Кюстендилска област, с участието и на Жандармерията, Инспекцията по труда, НАП и Областната агенция по контрол на храните, съобщи БНР.

Спецакция се провежда в Кюстендилско

Спецакция се провежда в Кюстендилско

Тя е срещу битовата престъпност и изборните престъпления

Припомняме, през последните дни и с наближаването на изборния ден в редица градове в страната се проведоха полицейски акции. Такива имаше в Благоевградско, както и във Варненско и Лом. Подобни акции бяха проведени още в Симеоновград, Пазарджишко, Дупница. Преди дни операция срещу купуването на гласове имаше и в столичния кв. "Христо Ботев".