Шестима души са арестувани при спецакция срещу наркотиците в Габрово, съобщават от пресцентъра на МВР. Проверени са седем жилища и лек автомобил.

180 грама суха листна маса са намерени в дома на 22-годишен мъж. Направен е полеви тест, който реагирал на марихуана. Още 30 гр. листна маса марихуана са открити в друго жилище, ползвано от младия мъж, който е осъждан. Наркотиците са иззети, а на мъжа е наложена постоянна мярка за задържане.

Закопчан е и дядото на 22-годишния габровец - 80-годишен мъж, който държал в жилището си 37 гр. суха листна маса. В друг негов имот униформените открили още 70 грама зелена листна маса от същия вид.

За срок до 24 часа са били задържани други четирима габровци. В дома на 25-годишен мъж служителите на реда се натъкнали на полиетиленов плик с 28 грама марихуана. В колата на 18-годишен младеж пък бил намерен плик с близо 5 гр. от същия наркотик.

В дома си 16-годишен младеж държал метална кутия с 13 грама суха листна маса. 17-годишен пък съхранявал 15 грама марихуана.

Иззети са общо 378 грама марихуана.