Арестуваха във Велинград бившата съпруга на Евлоги Станоев - Лидия Станоева, пише "24 часа". Лидия Станоева, известна и като Лидка Скалата, е задържана във връзка със спецакцията, която специализираната прокуратура провежда в момента в София.

Малко по-рано заместник-главният прокурор Иван Гешев заяви, че засега няма арести по тази акция.

Засега няма арести от "Везувий" и "Бест"

Засега няма арести от "Везувий" и "Бест"

Приход от над 10 милиона лева на месец генерирали цигарените фабрики

Рано тази сутрин от Спецпрокуратурата започнаха претърсвания и изземвания в офиси на дружества в София, стопанисващи заведенията "Везувий" и "Сръбски ресторант Бест". Обискираха и разпитаха свидетели в София с цел задържане на ръководните нива на организираната престъпна група.

Ресторант "Везувий" се свързва с две фирми, според Търговския регистър. Едната е с управител Лидия Станоева, а другата - с Евлоги Станоев - Голямата Бирма. Двамата са бивши съпрузи, но продължават да си партнират в бизнеса.

За Евлоги Станоев се твърди, че е бил в групировката ВИС. Лидия Станоева в миналото е била разследвана за продажба на ментета на маркови облекла.

Синът им Георги Станоев бе дългогодишен приятел на певица от поп-фолка.

Припомняме, на 14 септември рано сутринта от Специализираната прокуратура имаха претърсвания и изземвания в офиси на дружества в София, стопанисващи заведенията "Везувий" и "Сръбски ресторант Бест". От Спецпрокуратурата разследват по документи от Окръжна прокуратура - Пловдив за събрани доказателства за престъпления, извършени от организирана престъпна група.

На 24 август Окръжна прокуратура - Пловдив обвини 23 души за производство на цигари без бандерол в четири незаконни фабрики в Дупница, в Горна Оряховица и в Тутракан.

Общото количество на незаконните стоки, установени и иззети тогава е 42 тона тютюн на стойност близо 7 млн. лева, както и 190 000 кутии цигари от различни марки, на стойност 1 млн. и 500 хил. лева.

По-късно, на 28 август в ареста останаха 19 души.