Арестуваха двама 18-годишни в Белоградчик зарад извършен грабеж, съобщиха от МВР. Полицаите от Видин започнали разследване след като 69-годишна жителка на село Динково потърсила помощ в полицията в неделя сутринта.

По телефона обяснила, че към 4.22 часа двама маскирани проникнали в дома й, нападнали я и след побой й отнели наличните пари. Пребитата в дома си жена е получила медицинска помощ.

Единият от двамата задържани 18-годишни е местен жител, а другият е от село Дондуково. При претърсване необитавани от тях имоти - в Динково и Дреновец, разследващите открили и иззели общо 446 лева и множество веществени доказателства.

Двамата са арестувани до 24 часа, уведомена е прокуратурата. 18-годишният от село Динково е криминално проявен, и сега изтърпява 3-годишна условна присъда за идентично престъпление, извършено на 26 декември 2018 г. в същото село.

Образувано е досъдебно производство. Проверява се дали те са извършители и на друг грабеж, извършен миналата седмица в селото, който не е бил заявен в полицията.