Фермер бе арестуван, след като стреля с боен пистолет по собственика на телевизия Димитър Тянков. Екшънът се е разиграл край асеновградското с. Тополово, където стрелецът Ангел Саралиев и тв босът имат овчарници, пише "24 часа". Ден по-късно стрелецът е освободен срещу гаранция от 1000 лева.

От половин година двамата били в конфликт, тъй като Саралиев твърдял, че каракачанките на Тянков са му разкъсали 19 овце и коч. Той настоявал телевизионерът да му плати 5000 лева за щетите. Тянков от своя страна отричал кучетата му да са нападали стадото. Той пък обвинявал скотовъда, че е утрепал двама негови четириноги пазачи.

В неделя около 17 часа собственикът на "Тянков тв" карал по полето ладата си. Изведнъж видял, че към него с бясна скорост се приближава Саралиев с джипа си. Фермерът останал в колата си, а тв босът излязъл отвън. През отворения прозорец на автомобила си Саралиев го попитал кога ще си изчисти сметките. Отговорът бил, че няма какво да оправят.

"Ти подиграваш ли се с мен? Искам парите в брой, по съдебен път няма какво да ти взема. Проучил съм те - гол си като пушка", ядосал се Ангел. Тянков продължил да настоява, че каракачанките му не са виновни за умъртвените овце. Можело да са диви животни.

Тогава фермерът извадил от жабката пистолет. "През прозореца го насочи право в лицето ми. Приятелката на Саралиев, която беше до него, се разпищя. Като видях, че натиска спусъка, приклекнах. Куршумът изсвистя покрай ушите ми", разказа пред "24 часа" Тянков. Той понечил да се изправи, но проехтял втори изстрел, който отново не го засегнал.

"Хвърлих се като луд в ладата и натиснах газта. Въртях волана буквално полулегнал", обяснява бизнесменът. Той твърди, че известно време Ангел го преследвал с джипа си, като гръмнал трети път. По-късно Тянков повикал полицаи. Саралиев бил задържан, а после пуснат срещу 1000 лв. гаранция.

"Не е стрелял по Тянков, а във въздуха", твърди приятелката на Саралиев Величка Цонина. Тя казва още, че Тянков обидил приятеля ѝ и го изкарал от нерви. Тв босът отрича, той е пуснал жалба до прокуратурата. От полицията заявиха, че е образувано бързо полицейско производство за неправомерно използване на законно оръжие. Продължава изясняването на случая, тъй като версиите на двете страни са противоречиви.