Арестуваха мъж за кражбата на 140 000 лева от кола в София. Парите, които по първоначална информация бяха 150 000 лева, са откраднати докато шофьорът сменя спукана гума, пише "24 часа".

От Софийска районна прокуратура разследват кражбата, станала на 14 ноември 2019 г. около 12.10 часа, в столичния кв. "Лозенец". 

Откраднаха чанта със 150 000 лева в столичния "Лозенец"

Откраднаха чанта със 150 000 лева в столичния "Лозенец"

Собственикът сменял гума

С помощта на лек автомобил "Ауди А6" (с македонска регистрация), от кола "Субару" е открадната чанта със сумата от 120 000 лв. и 10 000 евро. Пострадалият съхранявал парите в банков трезор, откъдето ги взел малко по-рано същия ден.

Според разследващите, кражбата е направена от 41-годишния С. Николов, осъждан и преди за кражба. Той е с повдигнато обвинение за извършено престъпление.

Наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа. Очаква се мярката за неотклонение на обвиняемия за кражбата на парите да бъде гледана по-късно днес в СРС.

По друга информация на изданието, обвиняемият по случая Свилен Николов е бил само шофьор. Той е карал албанец, който е задигнал парите от колата на бизнесмен

Прокуратурата проверява кой е спукал гумата на автомобила "Субару" на Котев, за да извърши обира, след като бизнесменът е взел парите от банковия трезор.

След това Николов избягал с "Ауди" А6 с македонска регистрация. Той бил задържан преди дни. Днес ще бъде доведен в Софийския районен съд. Продължава издирването на албанеца, обрал Котев.