Митничари откриха и иззеха 415 г кокаин в лек автомобил, съобщиха от Главна дирекция "Митническо разузнаване и разследване". Арестуван за 72 часа е румънец.

Това стана при проверка на лека кола в района на ГКПП Дунав мост-Русе. Извършеният на място полеви наркотест на веществото е дал индикация за кокаин. От "Пътна полиция" - Русе помогнали на шофьор и след това му направили и полеви тест за употреба на наркотични, упойващи вещества и техните аналози. Той също е дал положителен резултат.

От русенската окръжна прокуратура информират, че на 06 юли 2020 г. е обвинен 44-годишен румънец К.А.К. за опит за контрабанден износ на наркотично вещество през ГКПП "Дунав мост". Той е задържан по време на митническата проверка, когато в автомобила му са намерени близо 415 грама кокаин на обща стойност 18 673, 65 лева. Дрогата и колата са иззети като веществени доказателства по делото. Разследването се провежда от разследващ митнически инспектор под формата на бързо производство. По делото се разпитват свидетели и са назначени експертизи. За престъплението е предвидено наказание лишаване от свобода от 10 до 15 години и глоба от 100 000 до 200 000 лева.