Бившият финансов министър Асен Василев съди бившия депутат от "Има такъв народ" (ИТН) Тошко Йорданов за 25 хил. лв., пише "Сега".

Василев обяви, че ще съди сценариста и бивш депутат Йорданов заради думите му от трибуната на парламента, казани на 29 юли 2021 г. Тогава Йорданов бе председател на парламентарната група на ИТН и обвини Василев в кражба на интелектуална собственост. Василев отрече обвиненията и заяви, че по случая е спечелил всички дела.

Асен Василев е завел частичен иск за 25 100 лв. за нанесени неимуществени вреди заради клеветнически, според него, твърдения, казани тогавашния депутат в пленарна зала. 

Ако Василев спечели това дело, ще може да заведе ново за остатъка до 250 хил. лв., твърди вестник "Сега", позовавайки се на юристи. 

Става въпрос за сайта "Лесно.ком", в чиято дейност Василев имал участие и финансирал с личен заем.

В петък бившият финансов министър съобщи, че е завел дело срещу Тошко Йорданов, а "мястото, където спорът ще бъде решен, е Софийски градски съд".

ИТН обвиниха Асен Василев в кражба на интелектуална собственост

ИТН обвиниха Асен Василев в кражба на интелектуална собственост

Тошко Йорданов не разбира какво се е случило за 4 дни

Припомняме, на 25 септември стана ясно, че Асен Василев е завел иск срещу Тошко Йорданов, но не беше назована сумата.

Искът на Василив е заради обвинението от Йорданов към бившия министър, че е откраднал интелектуална собственост. В думите на Йорданов Василев видя "дългата ръка на ДПС", след като три пъти е канен за министър, а след това "се е оказал проблем".

По думите му новата формация "Продължаваме промяната" е отворена за разговори с всички, дори и с "Има такъв народ".