Близо 100 хиляди къса контрабандни цигари, хиляди метри плат и спортни обувки - менте са открили в български автобус митнически служители от мобилна група и МП Капитан Андреево, съобщават от Агенция „Митници".

Автобусът с пловдивска регистрация и с 25 пътници влиза в страната от Турция. Митническите служители отклоняват превозното средство за щателна проверка. Поради съмнения за наличие на акцизни стоки, автобусът е пролъчен с рентгенова апаратура, която засича необичайни плътности.

Извършена е и физическа проверка, при която митническите служители откриват в личния багаж на пътниците и във фабричните кухини на автобуса общо 97 460 къса цигари без акцизен бандерол от различни марки, като най-много са тези от марката Don Antonio.

Открито е и голямо количество недекларирана стока: общо 4 895 метра плат, 100 пакета силикон на пръчки и 292 чифта спортни обувки с логото на световноизвестните марки Adidas, Nike и Lacoste.

Тютюневите изделия и стоките са иззети. Задържани са и спортните обувки поради съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост. Съставени 11 акта по Закона за митниците и е образувано досъдебно производство по описа на Митница Свиленград.