убийството По повод случая с разстрела на молдовеца Степан Рибаков, когато на мястото 2 часа не се яви следовател, ген. Бойко Борисов заяви: “Два часа, и аз и колегите от СДВР стояхме и гледахме как му изтича кръвта, мобилните му телефони звъняха, не можеше да го претърсим, да ги изземем и да започнем веднага да действаме, поради простата причина, че това би нарушило процесуално-следствените действия. Дори и да бяхме намерили убиеца, заради това нещо щеше да падне делото. В това време съобщиха, че е опожарена кола в “Младост”. Обадих се на главния прокурор и му казах, че това е безобразие....”

Полицията издирва в момента над 8000 много опасни и въоръжени, с по няколко убийства престъпници, съобщи още пред “Дарик радио” главният секретар на МВР. По повод убийствата в София през почивните дни, генерал Борисов уточни, че НСБОП, СДВР и всички останали служби към МВР са организирани в щаб, който се събира на всеки 2 часа и уеднаквява събраната по различни канали информация, натрупана до момента.

Припомняме, че днес следобед на спешна среща се събират ръководствата на прокуратурата и МВР, на която ще се обсъдят състоянието на престъпността у нас и мерките за нейното противодействие.