Министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова се надява гръцките власти да предприемат всички необходими предварителни действия, за да се избегне възможна ескалация на напрежение по общата ни граница. Надеждата си тя е изразила в писмо до гръцкия си колега, съобщават от пресцентъра на МВР.

От ведомството уверяват, че са в постоянен контакт с гръцките власти във връзка с получена информация за изразени от гръцките фермери намерения за блокади по гръцката граница. От пресцентъра на МВР специално уточниха, че информациите не са официални, а тиражирани от някои гръцки медии.

Гръцките фермери излизат на протест на 23 януари

Гръцките фермери излизат на протест на 23 януари

Очакват се блокади на пропускателните пунктове на българската граница.

Припомняме, че на 23 януари фермерите в Гърция започват протестни действия. Очакват се блокади на пропускателните пунктове на българската граница. Вчера нашите превозвачи обявиха, че са готови с контрапротести.

Превозвачите готови с контраблокада при протест на гръцките фермери

Превозвачите готови с контраблокада при протест на гръцките фермери

Искат международната дипломация да спре случващото се

В съобщението си до медиите от МВР информират, че още в понеделник вечерта вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова е изпратила официално писмо до гръцкия си колега - министъра по обществен ред и защита на гражданите Николаос Тоскас. В него тя се е позовала на съвместно заседание на правителствата през август тази година.