Както ние се притесняваме от мигрантския натиск, така се безпокои и сръбската страна - тук нямаме никакви различия. Toва заяви служебният вътрешен министър Бойко Рашков пред журналисти на ГКПП "Калотина" след проведена среща със сръбския си колега Александър Вулин по повод мигрантската криза.

Двамата министри са обсъдили укрепването на двустранното сътрудничество на българо-сръбската граница, мигрантския натиск, трафикът на транспортни средства и изграждането на инфраструктурата.

От своя страна Александър Вулин заяви, че Сърбия се намира в много специфично положение. Ние сме държава, в която мигрантите влизат от европейски държави и отново искат да отидат в европейските държави, посочи Вулин. Сърбия и България имат едни и същи проблеми с мигрантския натиск, като за нашите държави никой няма да държи сметка освен ние самите, подчерта сръбският вътрешен министър.

2800 евро струва пътят на мигрантите от Турция до Сърбия

2800 евро струва пътят на мигрантите от Турция до Сърбия

Между 8 000 и10 000 евро пък е пътят от Афганистан до Германия

Само ние можем да се защитим и сами да разрешим проблема. Всеки мигрант, който спрем на границата на България и на Сърбия, е един мигрант по-малко в нашите държави и в Европа, посочи той.

"Сърбия не е и няма да бъде паркинг за мигранти. Не мисля, че трябва да ги пазим, за да решим един ден къде трябва да отидат", категоричен бе Вулин и увери, че двете държави няма да разрешат промяна на същността в Сърбия и България, както и в начина на живот.

Той увери, че това, за което са се договорили Александър Вучич и Румен Радев, ще бъде извършено.

Изпращаме спецчасти да пазят границата от мигранти
Обновена

Изпращаме спецчасти да пазят границата от мигранти

Между 400 и 700 военни ще помагат на "Гранична полиция" и жандармерията