Едно бързо полицейско досъдебно производство и 24 преписки са образувани на територията на Апелативен район Бургас в Деня за размисъл. Те са - 25 март 2017 г. за извършени престъпления против политическите права на гражданите, съобщиха от апелативната прокуратура в Бургас.

Досъдебното производство е образувано за това че на 24 март 2017г. в Средец област Бургас мъж организирал купуване на гласове, в полза на определена политическа сила. Разследването по делото е неприключено, като няма привлечено към наказателна отговорност обвиняемо лице.

Почти 6 млн. и 800 хиляди българи ще могат да гласуват, обявиха от ЦИК

Почти 6 млн. и 800 хиляди българи ще могат да гласуват, обявиха от ЦИК

Пред всяка секция има поставени телефоните на дежурния районен прокурор

На същата дата в Окръжен район Бургас са образувани 12 преписки с данни за извършени престъпления по Глава ІІІ Раздел 3 от НК. От тях по 11 преписки наблюдаващите прокурори са постановили отказ от започване на наказателно производство, а само една от тях е върната за допълнителна проверка.

На 25 март 2017 г. в Сливен и в Ямбол няма образувани досъдебни производства, а новообразуваните преписки са 12. От тях по една е постановен отказ от започване на наказателно производство, а останалите 11 преписки са били върнати от наблюдаващите прокурори за допълнителна незабавна проверка.

Членове на СИК в Кърджали и Хасково масово се оттеглят в последния момент

Членове на СИК в Кърджали и Хасково масово се оттеглят в последния момент

В циганския квартал Република получили кашони с храни и попълнени бюлетини

В изборния ден, от неговото начало до окончателното му приключване, му на територията на Апелативен район Бургас ще дежурят 35 прокурори, които ще приемат сигнали за нарушения срещу политическите права на гражданите.