Румен Гунински, бащата на отвлеченият тази вечер Румен Гунински младши, е говорил със сина си минути преди последният да бъде похитен в Студентския град. "Чух се с него около 19. 40 ч., отвличането е станало около 20 ч.", заяви Гунински старши, цитиран от информационния сайт botevgrad.com, на път за София.

Бащата, който е общински съветник от БСП в Правец и е сочен за близък на изпълнителния директор на "Лукойл" Валентин Златев, научил за случилото се от полицията, която го е потърсила и информирала.

Гунински старши посочи, че синът му е студент в Националната спортна академия специалност спортен мениджмънт.

"Никой не ми се е обадил до момента", е заявил бащата пред ботевградския сайт в отговор на въпрос дали е поискан подкуп от него. Гунински старши е посочил, че не може да си обясни станалото.

Синът му е бил отвлечен, докато със свой приятел е разхождал кучето си покрай Зимния дворец в Студентския град.  Според очевидци на отвличането нападателите са били трима и са изскочили от бял форд "Транспортер", в който останал още един мъж - шофьор.

При нападението кучето на Гунински младши се опитало да защити собственика си и го захапало за една от маратонките му и я отскубнало, докато похитителите замъквали момчето в буса.