Ще предоставя на Комисията за защита на конкуренцията оценка от световен оценител, доказваща, че стойността на БТК няколкократно надвишава цената, за която бе закупена от Вива Венчърс.

Това каза адвокатът Тодор Батков след заседанието на Върховния административен съд по делото за GSM-лиценза на раздържавения вече национален комуникационен оператор.

Съдът днес за пореден път отложи делото, като отхвърли искането на адвоката на МТел за неговото прекратяване.
Тричленката на ВАС не намери за основателен мотив, воденото от Комисията за защита на конкуренцията (КРЗ), разследване срещу БТК за неправомерно използване на държавни помощи.

Защитата на БТК обяви, че забавянето на административното дело е продиктувано не от правни, а от икономически интереси, които не са в интерес нито на държавата, нито на гражданите

Адвокат Батков отново изложи пред съда тезата, че купувачът Вива Венчърс не е платил за GSM-лиценз, според изискванията на приватизационната процедура.
Така държавата – чрез БТК – е платила сама на себе си – чрез Комисията за регулиране на съобщенията(КРС) – сумата от 54 млн. лв, твърди Батков.

Пред съда бяха поставени доказателствени искания за протоколи от КРС, КЗК, приватизационната стратегия, гласувана от Народното събрание и документацията на Агенцията за приватизация за сделката за БТК.

Съдът не насрочи дата за следващото дело, част от исканията на двете страни ще бъдат разгледани на закрито заседание на съдебния процес.