Токуда Болница София ще преглежда безплатно възрастни и социално слаби хора, които имат проблеми със зрението. Така ще могат да бъдат обслужени поне по 200 пациента, които нямат финансова възможност за това, съобщават от болницата.

На тези, които имат нужда от смяна на лещите, както и на страдащите от глаукома, няма да се изисква никакво доплащане. За пенсионерите и социално слабите пък, здравното заведение ще поема част от цената на лещите. За тази цел те трябва да са регистрирани в службите за социално подпомагане.

Катарактата и глаукомата са най-опасните очни заболявания, които водят до слепота. Тези болести се проявяват най-вече при възрастните хора, споделя д-р Веселин Даскалов - началник на отделението по Офталмология в Токуда Болница.

Според него най-важна остава навременната диагностика: „80% от установените рано очни заболявания могат да бъдат излекувани така, че да не се промени качеството на живот на пациентите". Ако се отложи прекалено дълго лечението на перде и глаукома, може да се достигне до пълна слепота, допълва той.

Консултации се извършват всеки делничен ден от 12:00 до 14:00 часа след предварително записване на телефон: 02/403 4000. От пациентите няма да се изискват документи и направления.