Във връзка с кампанията „Чуй сърцето си" медицински екипи ще измерват безплатно кръвното налягане и ще консултират граждани по въпросите за сърдечното здраве, съобщава БНР.

Кампанията започва в София в 12.30 часа до метростанция „Стадион Васил Левски" и продължава на различни места в столицата до края на работната седмица.

Повече за диабета, наднорменото тегло и риска от сърдечно-съдови заболявания могат да научат гражданите от мобилните лекарски екипи. Консултациите започват от метростанция "Стадион Васил Левски" днес до 14.00 часа. След това екипите ще се преместят до новата метростанция "НДК".

Според данни на Световната здравна организация повече от 65 на 100 от смъртните случаи в България се дължат на заболявания и инциденти, свързани със сърцето.

Утре безплатно столичани могат да измерят кръвното си налягане на Женския пазар преди обед, а следобед - при Ларгото до сградата на президентството.

В петък пунктовете са метростанция "Сердика" и метростанция "Стадион Васил Левски". Кампанията е по повод Световния ден на сърцето - 29 септември.