Добринка Божилова, жената, която беше бита от полицай в метрото, отказва да се яви на детектор на лъжата. Инцидентът стана в края на миналата година, припомнят от Нова телевизия.

Адвокатът на пострадалата Николай Хаджигенов обясни мотивите за това решение.  „Причините да откажем Добринка да се яви на детектор на лъжата са две. Първата е, че това не е годно доказателство никъде по света. У нас основната причина е, че единственото място, където се прави детектор на лъжата, е в МВР. Откровено не вярвам на МВР", каза Николай Хаджигенов.

По думите му, неговата клиентката е имала намерение да се яви на детектор на лъжата, но той е отказал. "Започнахме активни действия срещу полицая, нанесъл побой над клиентката ми, както и към МВР. Сезирали сме и главния прокурор. Повдигнато е обвинение на Добринка за едро хулиганство, но по делото няма никакви доказателства", обясни още адвокатът на пострадалата.

Според адвокат Хаджигенов,  всички случай на полицейско насилие изглеждат по един и същи начин. По думите му, неговата клиентка тежи 45 килограма и с един удар са можели да я убият. „Не сме видели обяснение от полицая", каза той. „Събираме доказателства и ще водим всички съдебни дела срещу държавата", категоричен беше юристът.