Бившият зам.-кмет на Карнобат Жельо Георгиев стана подсъдим след като бе арестуван да шофира в нетрезво състояние. Кръвният тест е установил 1.24 промила, а първоначалната проверка с дрегер - 1,65 промила алкохол в кръвта. Бившият зам.-кмет на Карнобат Жельо Георгиев може да получи от 1 до 3 години затвор и глоба, ако бъде признат за виновен, съобщи Флагман.

Георгиев бе хванат на 30 юли, около 17:50 часа на карнобатска улица докато управлявал лека кола с алкохол в кръвта.

След установяване на самоличността на шофьора и извършена проверка на документите на автомобила, служителите на полицията се усъмнили, че водачът е употребил алкохол и решили да извършат проверка с техническо средство.

При проверката с дрегер били отчетени 1,65 промила. Служителите на реда съставили акт на Георгиев за това, че управлява МПС след употреба на алкохол. После му издали талон за медицинско  изследване, като го уведомили че може да даде проба кръв за изследване. Георгиев  получил талона и тъй като пожелал да даде кръв, бил откаран от служителите на полицията до МБАЛ - Карнобат, където му била взета проба. Химическата експертиза показала наличие на 1.24 промила алкохол в кръвта.

След тази случка Георгиев е подал оставката си, която е приета. Делото е насрочено за 21 септември 2016 година.