Бивша служителка на Автомобилната инспекция в Хасково излезе с факти, уличаващи системата за нагласени назначения. Те пораждат съмнения за корупция с покровителство на най-високо ниво. От централата в София не отрекоха в писмо до медията, че е имало преназначаване в системата, но това ставало при служебна необходимост, предаде bTV.

Междувременно, седмица след скандалния клип с подкупния служител на ДАИ, началникът на хасковския отдел - Виолета Иванова, е сменена.

Алида Тенева е сред 58-те служители в системата, освободени миналия месец заради 10-процентно съкращение.

Според нея, в системата оставали хора без опит, назначени без конкурс. Като Петър Василев - инспекторът, когото турски тираджия засне как се пазари за рушвет. Той влиза в системата от Разград, където е назначен по заместване .Месец по-късно вече е в Хасково. Подобна въртележка, оказва се, в автомобилната администрация не е прецедент.

Последните попълнения бяха в Разград и в Пазарджик, в Сливен, има човек в Кърджали, който е с апетит да дойде тук. Онзи ден докараха от Стара Загора тук вече човек, сега, като няма хора, и от Бургас има човек тука. И на 95 % тези хора са от Свиленград", разказа тя. По думите й назначенията идват от ръководството.

Бившата служителка твърди още, че графиците за дежурствата са спускани отгоре, като попълненията от страната поемали Капитан Андреево: „От дирекцията се казваше, нали, как да се прави графикът. И не конкретно целия график, а графикът точно който касае екипа, който работи на магистралата".

По телефона вече бившата шефка на отдела в Хасково е потвърдила тази информация. От Главната дирекция пък заявяват, че графиците се изготвят на местно ниво, а само се съгласуват с тях.