Софийски градски съд осъди на общо 49 години затвор тримата мъже, които пребиха Георги Димитров - Метин. Мъжете са осъдени за опит за умишлено убийство чрез нанасяне на много удари с ръце и крака в главата на Метин.

Припомняме, за побоя на Метин на ул. "Пиротска" през 2013 г. са виновни Джоно Младенов, Момчил Милчов и Иво Тилков. Последният обаче е в неизвестност и се издирва.

Освен на затвор мъжете са осъдени да платят солидарно и сумата от 200 000 лв. обезщетение за причинените от деянието им неимуществени вреди, както и всички съдебни разноски по делото.

Биячите на Метин погнали и минувач, викащ линейка

Биячите на Метин погнали и минувач, викащ линейка

Свидетелят Димитър Григоров бе принудително доведен

Съдът реши да промени мерките за неотклонение на Джоно Младенов и Момчил Милчов от "парична гаранция" на "задържане под стража", тъй като присъдите им надвишават 10 години и съществува сериозна опасност да се укрият. Двамата бяха задържани още в съдебната зала.

Припомняме, по-рано защитата пожела съдът да вземе предвид хулиганското поведение на Метин преди конфликта, но желаниетоим остана неудовлеторено.

С международно издирване съдът връща един от побойниците над Метин

С международно издирване съдът връща един от побойниците над Метин

Съдът забрани на другите двама да напускат страната

Младият мъж Георги Димитров бе зверски пребит в края на 2013 г. на централна столична улица, тъй като нападателите му решили, че е бежанец